5 enkla saker som höjer mysfaktorn på balkongen

Efter en vinter i ide börjar det snart bli dags att börja nyttja balkongen igen. Med de här tipsen blir du redo att fånga vårens första sol från första parkett.

Vår och sommar innebär inte bara att det blir ljusare och grönare ute. För många betyder årstiden att det är dags att börja flytta ut på balkongen igen. Även om det fortfarande dröjer ett tag innan vi kan sitta utomhus längre perioder utan att frysa är det fortfarande möjligt att skapa en balkong från vilken du kan att avnjuta en kaffe i solen eller bara drömma om kommande varma dagar.

Vårfixa balkongen med de här enkla knepen

1. Levande ljus

Ljus skapar en mysig och – åtminstone till synes – värmande atmosfär. Satsa gärna på LED blockljus i äkta vax – de ger ifrån sig ett varmt härligt sken från en låga i ständig rörelse. Dessa ljus har flera fördelar; de tar inte slut och du riskerar inga bränder. Kan ställas in med timer på 4 eller 8 timmar.

2. Matta på golvet

Även om solen ligger på kan det bli kyligt på det bara balkonggolvet. Placera en vädertålig matta där du sätter fötterna. En bonus är att den även skapar ett mer ombonat intryck.

3. Dekorera med växter

Än är vädret inte att räkna med och även om det är härliga plusgrader på dagen kan temperaturen snabbt sjunka om nätterna – och då är det inte särskilt klokt att placera ut känsliga växter.

Välj grönska som tål väder, vind och minusgrader. Är du osäker kan du alltid dekorera med robusta kvistar. Om du inte vill att de ska knoppa så behöver du inte ens vattna dem.

Ett smart knep är också att investera i våra naturtrogna orkidéstänglar i vitt. Snygg som snittblomma i vas men passar även utmärkt att använda och sticka ner i växter som inte börjat blomma ännu.

4. Värmande textiler

Det är lätt att luras att våren är här för att stanna när den efterlängtade solen kikar fram, dock är det bra att tänka på att det fortfarande kan vara ganska kyligt i luften.

Dynor på balkongmöblerna är en bra lösning, likaså att ha värmande plädar eller skinnfällar i närheten när värmen avtar. Den klassiska pläden från Klippan Yllefabrik består av 100% lammull och finns i både rosa/nude och ljusgrå. En kvalitetsprodukt med lång livslängd.

5. Stämningsfull belysning

Ljusslingor med stora glödlampor är ett fint alternativ som lyser upp när det mörknar. Komplettera gärna med massor av ljuslyktor. Dessa fantastiskt vackra ljuslyktor är i ren mässing och mäter 20 respektive 15 centimeter med en diameter på 12 och 10 centimeter. Ljuslyktorna ger ifrån sig ett fint mönstrat sken som ger balkongmyset det lilla extra.

 Läs också: 9 blommiga favoriter

(0)
()

Kommentera
KrysslösarenÖppettider på Kundservice

(helgfria vardagar klockan 08.00 – 18.00) E-post: tankesport@keesing.com Tel: 08-12 88 88 00 Keesing Sverige AB Att: Kundservice Erik Dahlbergsallén 15 115 20 Stockholm


PÅ TAL OM KRYSS


Laddar