Björn Ranelid blir korsordskonstruktör

Aller media har gjort klart med en ny korsordskonstruktör till krysstidningarna. Det är ingen mindre än Augustprisvinnaren Björn Ranelid som nu gör debut i kryssens värld.

Foto: TV4

Det kommer att bli betydligt mer “ranelidska” i Aller medias korsord framöver. Den prisade författarens alster kommer att synas i såväl Bra Korsord som Allers och Hemmets veckotidnings respektive kryssbilagor. Vi ringde upp Björn Ranelid för att fråga hur han ser på sin nya roll som korsordskonstruktör.
– Det är den största sensationen i korsordens historia. Jag vet inte om du kan någonting om sannolikhetsläran. Men sannolikheten går från noll till och med ett. Och då är sannolikheten noll på detta, slår han bergsäkert fast.

Annons
Gilla Allakorsord på Facebook

Hur ser din egen bakgrund ut som korsordslösare?
– Jag tror säkert att jag har löst fler korsord än någon annan författare genom tiderna. Detta är inte skryt, det är ett faktum. Du kan fråga min fru Margareta och hon skulle kunna bära vittnesbörd om hur jag övervinner de svåraste av ordflätor.

Annons

Hur tror du att det här tas emot bland andra korsordskonstruktörer och inte minst bland dina författarkollegor?
– Avundsjuka handlar alltid om att inte orka eller kunna själv. Jussi Björling skulle aldrig ha varit avundsjuk på Jöback hur bra han än är och Zlatan kan inte vara avundsjuk på någon i ett korplag.

Finns det några ord som absolut inte kommer att få plats i dina kryss?
– Ordet okej är en slasktratt och en kloak i det svenska språket. En lyhörd papegoja kan lära sig det kvädet efter ett par timmars träning.Det går inte ens att böja. ”Ett okejt beslut? Två okeja beslut?” Jag hörde förresten härförleden Gustav Fridolin säga att han “skiter” i opinionssiffrorna. Miljöpartisten borde inte släppa sina fekalier och sin träck på allmän plats i språket. Han är utbildningsminister i en regering och han bör och skall behärska det svenska språket och uttrycka sig med sans, vett och bildning. Det är kanske i samklang med det allmänna förfallet i rikets skolor att uttrycka sig så plumpt och obegåvat.

Har du några sista ord att hälsa till alla våra korsordslösare som ser fram emot dina kryss?
– En gammal människa har ett hjärta som är en lekplats för barn. Skratt och gråt ryms inte i kroppen. Världens mest avancerade dator sörjer inte och den blir aldrig arg, ledsen, glad eller förälskad och det gäller i dag och tusen år framöver.

OBS: Det här är Allakorsords aprilskämt 2017.

Här hittar du vårt aprilskämt från 2016.

(0)
()

Kommentera
KrysslösarenÖppettider på Kundservice

(helgfria vardagar klockan 08.00 – 18.00) E-post: tankesport@keesing.com Tel: 08-12 88 88 00 Keesing Sverige AB Att: Kundservice Erik Dahlbergsallén 15 115 20 Stockholm


PÅ TAL OM KRYSS


Laddar