Blomsterexperten: Här är 8 vaser alla borde ha hemma

Våren är på ingång och vad är härligare att pryda hemmet med än vackra buketter? Här är åtta vaser som presenterar dina blommor på bästa sätt.

Artikeln innehåller reklamlänkar

Att hitta vackra vaser är inte särskilt svårt – men att hitta sådana som presenterar blommor på ett så snyggt sätt som möjligt är lättare sagt än gjort. Därför bad vi Allers Trädgårds redaktör Marie Kasimir tipsa om vaser som passar alla slags buketter – och som är ett måste för alla vårbuketter.

Här är åtta vaser du behöver ha hemma i vår:

(reklamlänk via Apprl)

Trattformad/pokalformad vas

En trattformad vas är en väldigt klassisk form. Den här typen av vas passar bra till tulpaner eller varför inte egenhändigt plockade ängsblommor. Här behöver inte blommorna bindas utan stjälkarna smalas i botten och sprids i den vida munnen naturligt.

På bilden: Trattformad vas från Nachtmann (reklamlänk via Apprl) , 399 kronor.

Bubbelvasen

Den generösa vasen i klarglas är jättefin i sig själv, men också lätt att sätta blommorna i då den har en bra form. Bubbelvasen är därför perfekt att arrangera sina favoritblommor i, allt efter säsong och humör.

– Bubbelvasen funkar till många trädgårdsblommor med stadiga stjälkar – allt från hortensia och stjärnflocka till pioner och rosor. Gärna en rejäl tulpanbukett på vårvintern och på sensommaren ett fång dahlior eller krysantemum, rekommenderar Marie Kasimir.

Köp Bubbelvasen här. Pris: 399 kronor.


Låg vas från Paradisverkstaden

Denna vas är inspirerad av den skulptur som Kronprinsessan Victoria fick på sin 40-årsdag. Vasen är, med sina elva centimeter i höjd, perfekt anpassad för middagsbordet.

– Vasen är inte så hög och öppningen smal. Den passar därför lite mindre blommor. Gärna vårens vitsippor och blommor med mjukare stjälkar som kan behöva lite extra stöd. En ensam ros kan också bli oemotståndlig i den här vasen, säger Marie Kasimir.

Köp den vackra vasen här. Pris: 499 kronor.

(reklamlänk via Apprl)

Lång vas

Denna höga vas är cirka 30-40 centimeter lång. Det rejäla stengodset, i detta fall i form av en urna, ger ett bestående intryck i hemmet. Den passar väl till blommor med höjd som gladioler på hösten, blommande grenar på vårvintern, lejongap till sommaren eller amaryllis till jul.

På bilden: Hög vas från House Doctor (reklamlänk via Apprl) , 1 235 kronor.

(reklamlänk via Apprl)

Låg vas

En låg vas till matbordet som inte skymmer sikten när man sitter och äter är ett måste. En sådan vas behöver ofta vara lägre än man tror, cirka 12-17 centimeter som högst.

På bilden: Låg vas från Louise Roe (reklamlänk via Apprl) , 1629 kronor.

Småvaser

Utformad med nio stycken minivaser samlade på ett fat är detta den ultimata vasen att ta in de första vårblommorna i. Trots vårblommornas spröda små stjälkar får denna vas den minsta lilla tussilago att se ut som en riktigt praktfull bukett. Då vasen är långsmal och bara fem centimeter bred, så passar den perfekt på fönsterbrädet. Superfin till dukningen och även en perfekt present!

– Här passar mindre blommor. Just nu på våren sippor, pärlhyacinter och små nätta narcisser, och kanske krokus och penséer i de allra lägsta vaserna. Knipsa av en ranka av en småblommig klematis. Bryt gärna av med en kvist eller två mellan blommorna för att få lite variation. Små rosor och pionknoppar kan bli fint om de varvas med kvistar som tar lite plats, säger Marie Kasimir.

Köp vaserna här. Pris: 219 kronor.

(reklamlänk via Apprl)

Småvaser

Blommor är en lyxvara, ibland kanske man bara unnar sig några få juveler och sprider ut i småvaser. Då är detta enhetliga set att rekommendera. Småvaser kommer också till användning om man vill rädda det som räddas kan när man plockar isär en bukett som börjat vissna.

På bilden: Småvaser från Skultuna (reklamlänk via Apprl) , 998 kronor.

(reklamlänk via Apprl)

Generös vas

En generös vas till de gånger man får eller unnar sig en riktigt rejäl bukett. En vas med vidd i botten där väggarna inte sluttar inåt gör att stjälkarna kan sprida sig ordentligt. Passar både en bunden bukett eller om man själv gör ett arrangemang och sticker stjälkarna själv i vasen.

På bilden: Bred vas från Bloomingville (reklamlänk via Apprl) , 369 kronor.

Läs även:
6 ovala saker vi gärna inreder med i vår

(0)
()

Kommentera
KrysslösarenÖppettider på Kundservice

(helgfria vardagar klockan 08.00 – 18.00) E-post: tankesport@keesing.com Tel: 08-12 88 88 00 Keesing Sverige AB Att: Kundservice Erik Dahlbergsallén 15 115 20 Stockholm


PÅ TAL OM KRYSS


Laddar