Checklista: Så väljer du rätt kläder för att klara sommarvärmen

Sommaren 2018 ser ut att bli rekordvarm. Vi lär dig några enkla riktlinjer för vad du ska tänka på när du väljer plagg för de varma dagarna.


Sommaren 2018 kom tidigt i Sverige och maj månad blev både rekordvarm och rekordsolig i stort sett hela landet, skriver SMHI.

Och visst njuter vi av det härliga vädret, men det kan också bli för mycket av det goda, speciellt om man vistas i miljöer där det inte går att gå omkring i bara bikini. Men du behöver inte få värmeslag bara för att du är klädd, hemligheten bakom ett bra och svalt sommarplagg ligger i fabrikat, modell och färgval. Här listar vi några enkla förhållningsregler att tänka på när du väljer plagg till din sommargarderob.

Köpa svala sommarkläder – checklista

1) Passform: Välj löst sittande plagg

Tänk ventilation när du väljer kläder till varma dagar! Löst sittande plagg ger bättre luftgenomströmning och när du svettas avdunstar det snabbare än om du har tighta kläder.

2) Material: Var strategisk i ditt val

Bomull är ett perfekt material till sommarkläderna eftersom det absorberar svetten och låter den sakta avdunsta. Tunna och transperanta material, som polychiffon är också bra eftersom det tillåter luftgenomströmning till din varma hud och förhindrar att du blir överhettad.

Se alla våra snygga plagg i polychiffon här

3) Färgval: Satsa på ljusa plagg

Ljusa färger reflekterar solljuset, medan mörka absorberar det. Tighta och svarta kläder en varm sommardag kan få en yttertemperatur till över 70 grader. Välj alltså konsekvent färger från den ljusare delen av skalan.

Se alla våra ljusa och fina sommarplagg här

4) Accessoarerna: Kom ihåg hatt och solglasögon

När det är som varmast på dagen lyser solen rakt ner på ditt huvud och du riskerar att få värmeslag om du inte skyddar dig ordentligt. Bär solhatt för att skydda huvud och ansikte och kom ihåg solglasögonen; solens UV-strålar kan skada ögonen om du utsätter dem för alltför ljus.

Se alla våra snygga solglasögon här

Läs också: 15 snygga – och svala! – favoriter till sommargarderoben

(0)
()

Kommentera
KrysslösarenÖppettider på Kundservice

(helgfria vardagar klockan 08.00 – 18.00) E-post: tankesport@keesing.com Tel: 08-12 88 88 00 Keesing Sverige AB Att: Kundservice Erik Dahlbergsallén 15 115 20 Stockholm


PÅ TAL OM KRYSS


Laddar