Det betyder symboliken i det fina kärleksarmbandet

Kärleksarmbandet från svenska Bisou bärs redan av kvinnor över hela landet och symboliserar något alldeles speciellt...

Under antiken var Venus kärlekens och den kvinnliga skönhetens gudinna. Hennes tal, eller siffra, var fem. Vad symboliserar då kärleken mer än ett armband klätt med fem hjärtan?

Svenska Bisou har tagit fram detta vackra, guldpläterade, kärleksarmband. Armbandet pryds av fem hjärtan och levereras i en lyxig, sammetsklädd, rosa ask.

Hjärtsymbolen är för oss ett normalt uttryck för passion och starka känslor, men hur kommer det sig? Enligt Epoch Times var symbolen vanlig på orientalisk konst, där det i själva verket var murgröna som avbildats. Detta plockades sedermera upp av de grekiska och romerska kulturerna, och på så vis tog sig symbolen till Europa.

En murgröna med hjärtfortmade blad.

Hjärtsymbolen har sitt ursprung i orientalisk konst. Symbolen är ursprungligen en avbildning av en murgrönas blad. Bild: IBL Bildbyrå

Redan när grekerna tog symbolen till Europa var det ett tecken på passion och den mänskliga sensualiteten. Detta känner vi till eftersom grekerna avbildade Dionysos, vinguden som också står för passion, ihop med hjärtformade vinrankor.

Under medeltiden ändrade sedan konstnärer bladets färg och den röda kärlekssymbol vi ser idag tog sin form.

Vad betyder siffran fem?

Att armbandet har just fem hjärtan är ingen slump. Inom numerologin är siffran fem, precis som andra udda tal, mer vågad och villig att prova på något nytt – som att ta risken att bli kär. Siffran associeras starkt med passion, sensualitet, frihet och livfullhet. Armbandet symboliserar alla dessa egenskaper, som allihop förstärks när vi blir kära.

Källor: Cosmopolitan, Epoch Times, Numerologi.se

Läs också: TEST: Vilken typ av väska är du?

(0)
()

Kommentera
KrysslösarenÖppettider på Kundservice

(helgfria vardagar klockan 08.00 – 18.00) E-post: tankesport@keesing.com Tel: 08-12 88 88 00 Keesing Sverige AB Att: Kundservice Erik Dahlbergsallén 15 115 20 Stockholm


PÅ TAL OM KRYSS


Laddar