Mördarsnigelfälla – sommarens måste i trädgården!

Mördarsniglar, dessa förhatliga och ovälkomna gäster i trädgården, kan kännas omöjliga att bli av med. Vår fälla mot mördarsnigel är ett enkelt och giftfritt sätt att bli av med de seglivade sniglarna.

Fälla mot mördarsnigel – ett miljövänligt alternativ till gifter.

Att gillra en fälla för mördarsniglarna är ett smart sätt att göra sig kvitt problemet.

Den spanska skogssnigeln (Arion vulgaris) tillhör familjen skogssniglar och har fått sitt öknamn mördarsnigel eftersom den är kannibal och alltså äter andra sniglar av samma art. Den som en gång fått en mördarsnigel i sin trädgård lär inte ta miste på amöban som är ungefär lika stor som en helt vanlig spansk skogssnigel men med en rödbrun färg.

Mördarsnigeln är ingen kräsen typ utan tuggar glatt i sig såväl döda som levande växter och kadaver. Ytterligare ett gissel med snigeln är att den är hermafrodit och alltså befruktar sig själv och kan föröka sig i en rasande fart.

Utrota mördarsniglar

Att utrota mördarsniglar kan te sig som ett nästan oöverstigligt projekt, och inte minst tidsödande. Det finns en rad, mer eller mindre giftiga, medel på marknaden och en populär metod är att gå runt med en sax eller pinne och spetsa sniglarna. En del lägger ut salt eller placerar ut en metallkant eller snigelbarriärer för att förhindra att mördarsniglarna sprider sig.

Effektiv fälla mot mördarsnigel

Att sätta ut en fälla mot mördarsnigeln är ett betydligt smidigare, och miljövänligare, alternativ som har visat sig fungera. I vår shop finns en smart mördarsnigelfälla som dessutom utgör ett riktigt dekorativt inslag i din trädgård.

Fälla mot mördarsnigel från Wildlife garden.

Den här mördarsnigelfällan hjälper dig bli av med de ovälkomna gästerna och blir samtidigt ett dekorativt inslag i trädgården.

Snigelfällan är tillverkad av plast och allt du behöver göra är att hälla i lite öl i fällan och gräva ett litet hål där du sticker ner mördarsnigelfällan. Mördarsniglarna lockas av den söta doften från ölet och faller helt ner i vätskan där de inte kan ta sig upp utan drunknar. När den första snigeln väl fallit ner, följer snart fler med den. Behållaren töms så ofta som det behövs.

Läs också: Trädgårdsbloggaren testar: Handskar med klor

Artikeln publicerades först på Allers.

(0)
()

Kommentera
KrysslösarenÖppettider på Kundservice

(helgfria vardagar klockan 08.00 – 18.00) E-post: tankesport@keesing.com Tel: 08-12 88 88 00 Keesing Sverige AB Att: Kundservice Erik Dahlbergsallén 15 115 20 Stockholm


PÅ TAL OM KRYSS


Laddar