Praktiska presenter till den som flyttar hemifrån

Att flytta hemifrån är en spännande tid, men också ett tillfälle då man köper på sig allt man behöver för att bygga ett hem för sig själv. Det är så enkelt att glömma köpa något, eller att köpa något man verkligen inte behöver. För att hjälpa den som är på väg ut i vuxenvärlden har vi sammanställt denna lista med måsten för det första hemmet.

När man fått sitt första egna boende är man förstås upprymd och ger sig ut och köper alla möbler och stora saker som krävs för att skapa sitt första egna hem. När möbler är inköpta inser man dock snabbt hur mycket småsaker man missat. Här är saker man lätt missar, men som man verkligen behöver.

1. Sängkläder för första hemmet

Man inser inte hur viktigt det är med mer än en uppsättning sängkläder förrän man måste sköta sin egen tvätt. För visst vill man inte behöva tvätta påslakan en gång i veckan? Detta set, med påslakan och örngott, passar in i alla hem.

Om blå inte är din färg finns även detta rosa set från Gripsholm i vår shop. Även detta set innehåller både påslakan och örngott.

2. Flytta hemifrån – Handdukar

Klassiska, vita, badhanddukar från Gripsholm. Dessa levereras i par så att du inte behöver tvätta handdukarna varje vecka. Bomullsfrottén har väldigt god uppsugningsförmåga.

Dessa handdukar är mjuka och vävda i högsta kvalitet. De neutrala färgerna är valda för att passa in i de flesta hem.

Hamamhanddukar är en av årets största trender. Att de är så tunna och fina men ändå har en så stark uppsugningsförmåga OCH torkar snabbt är ledande anledningar. I många arabländer har den använts i tusentals år vid hamambad.

3. Dekoration i första lägenheten

Det kan lätt kännas tomt i ditt nya hem, och att fylla upp det med saker kommer ta tid. Detta set av krukor, med nio små vaser, är perfekt eftersom man kan sprida ut dem i hemmet.

Denna kruka funkar lika bra som ljushållare. Denna typ av dubbla användningsområden är perfekt för det första hemmet när man inte har så mycket saker än.

Denna lampett är som gjord för väggen i ditt första hem. Placera ett kronljus i den och se hur vackert ljuset spelar över rummet.

4. Detta behöver du i ditt första kök

Bra knivar kan man aldrig få för många av. Detta set är perfekt för den första lägenheten, med både en mindre grönsakskniv och en större fransk kockkniv.

Till dina nya fina knivar är en bra skärbräda ett måste. Denna är designad av Matilda Svensson som en del av hennes kollektion “Gäddhäng” och är lika mycket ett dekorativt inslag i köket som en fullt fungerande skärbräda.

Inget kök är komplett utan en bra stekpanna. Denna från stjärnkocken Leif Mannerström är av absolut högsta kvalitet, vilket ger jämn stekning utan att något bränns fast.

När man först flyttar hemifrån kan man bli förvånad över hur mycket saker som faktiskt behövs i köket. Ugnsformar är en typisk sak man glömmer köpa, men faktum är att de behövs nästan dagligen i hemmet.

För den som är intresserad av matlagning är en stektermometer en självklar del av köksutrustningen. Den är egentligen ännu mer nödvändig för de som inte är intresserade av matlagning eftersom den hjälper en att laga perfekt mat – varje gång.

Denna digitala måttbägare mäter både vikt och mängd samt kan räkna om vikt till volym åt dig. Ett enkelt verktyg som förenklar i det nya köket.

Underlägg är viktiga att ha, men om du är sugen på något lite mer än det klassiska ska du se detta från Cook’ n Read. Medan du lagar mat kan du ha receptet på din surfplatta i underlägget. När kastrullen sen ska av från spisen flyttar du helt enkelt surfplattan och sätter kastrullen på underlägget.

Ett durkslag behöver alla, men detta är lite extra bra. Du fäster enkelt avhällaren av silikon på vilken kastrull eller stekpanna du vill och använder som ett vanligt durkslag. Kräver bara en hand så du kan titta på mobilen med den andra.

Den magiska bordsduken! I duken finns teflon invävt som förhindrar att fläckar tränger in i fibrerna och förstör duken. Dessutom är den vacker och ser ut som en linneduk.

Och slutligen, den ultimata kokboken för ensamboendet. Det är svårt att hitta recept anpassade för en person och därför tog Hemmets fram denna bok med hela 83 recept. Alla recept är lättlagade och innehåller tips både till när du lagar maten och när du handlar.

Missa inte:

Här är klänningen som passar ALLA kroppsformer

(0)
()

Kommentera
KrysslösarenÖppettider på Kundservice

(helgfria vardagar klockan 08.00 – 18.00) E-post: tankesport@keesing.com Tel: 08-12 88 88 00 Keesing Sverige AB Att: Kundservice Erik Dahlbergsallén 15 115 20 Stockholm


PÅ TAL OM KRYSS


Laddar