Fössta klassens tossdassfirande

Vi på Allakorsord gillar så klart dialektala särdrag. Därför uppmärksammar vi i dag den väldigt småländska högtidsdagen Fössta tossdan i mass.

Det finns en dag för nästan allt. Eller vad sägs om dagens begivenhet som hyllar småländskan i allmänhet och dess benägenhet att strunta i r:en i rs-konstruktioner i synnerhet. Första torsdagen i mars blir alltså Fössta tossdan i mass. Fantastiskt.

Annons

Inte blir det sämre av att dagen firas på bästa vis med massipantåta. Så vill du vara med och fira dagen så kan det vara läge att hoppa över pannkakorna efter ärtsoppan i dag och äta en bit prinsesstårta i stället. Det är väl heller inte helt otänkbart att konditorierna har laddat upp med de gröna läckerheterna så här dagen efter att en ny medlem i kungafamiljen har presenterats.

Gilla Allakorsord på Facebook

Det återstår att se om redaktionens småländska bjuder på massipantåta under dagen. Annars får vi nöja oss med att lösa ett eller annat kossod.

Vill du följa firandet närmare så har högtidsdagen en egen sida på Facebook här.

(118)
()

Kommentera
KrysslösarenÖppettider på Kundservice

(helgfria vardagar klockan 08.00 – 18.00) E-post: tankesport@keesing.com Tel: 08-12 88 88 00 Keesing Sverige AB Att: Kundservice Erik Dahlbergsallén 15 115 20 Stockholm


PÅ TAL OM KRYSS


Laddar