Korsordslösare, du är i gott sällskap

Vi är många som är inbitna korsordslösare, och kändisar är inget undantag. Tvärtom. Kolla in listan över kända kryssfantaster och läs om deras relation till vårt älskade nöje.

Sven Melander, Björn Skifs, Sanna Nielsen och Kikki Danielsson är alla korsordslösare.

Sven Melander, Björn Skifs, Sanna Nielsen och Kikki Danielsson.

Johan Glans
– Jag är den ende jag känner som skickar in lösta kryss till tidningarna. Jag vill gärna ha vinsten, penninglotter och synonymordböcker är inte att förakta.

Sanna Nielsen
– Det är mitt sätt att koppla av och ladda batterierna i lugn och ro. Ett klurigt kryss rensar skallen från tankar och ger nya lärdomar.

Annons

Lasse Berghagen
– Jag gillar lätta korsord. Jag är en utpräglad tävlingsmänniska och vill se snabba resultat och inte kämpa i onödan.

Gilla Allakorsord på Facebook

Kikki Danielsson
– Jag kan inte vara utan korsord, de har blivit som en drog. Om jag är så trött att jag bara orkar hålla ena ögat öppet så nog måste jag lösa korsord innan jag somnar.

Annons

Göran Persson
– Jag tror att korsordslösande blir allt vanligare och att det till och med börjar få ökad status. Själv löser jag korsord varje kväll 10–15 minuter vid läggdags.

Maria Wetterstrand
– För mig är korsord framför allt en stimulerande bokstavslek, men jag har också lärt mig en hel del faktakunskaper från korsord när jag letat i uppslagsverk och ordböcker. Och apropå det har jag antagligen bidragit till att göra ett av världshistoriens mest långsökta korsord när jag satt på redaktionen för Grön Ungdoms medlemstidning …

Björn Skifs
– När aha-et kommer, ja, då är det förlösande! Då känns det härligt! Jag prenumererar till och med på svåra Mästarkryss, och framför allt gillar jag deras konstruktör HCN, Hans Christian Nygårdh. Han har många roliga klurigheter och satsar inte bara på kunskapsfrågor och det gillar jag.

Annons

Cecilia Hagen
– En dag utan korsord är en förlorad dag.

Claes Malmberg
– Att få ett eget korsord är verkligen det sanna beviset på framgång och uppskattning.

Anna Book
– Frågan om namnet på min melodi “ABC” förekommer ofta långt ner i höger hörn i korsorden.

Hans Rosenfeldt
– Jag löser alltid med kulspetspenna. Ibland köper jag ett nytt nummer av min korsordstidning för att börja om med samma kryss, eftersom det gamla har blivit olösbart av alla överstrykningar och rättelser.

Alexandra Pascalidou
– I Grekland är korsord något av en nationalsport. Där finns en ymnig flora av intressanta krysstidningar och alla sorters människor löser korsord på lediga stunder.

Annons

Rickard Olsson
– Jag överdriver inte när jag säger att åtta personer av åtta som är med i “Vem vet mest” är korsordslösare. Det verkar gå en rak linje mellan de båda kunskapsformerna.

Elisabet Höglund
– Var jag än är i världen och vilken säng jag än hamnar i så måste jag lösa korsord minst 20 minuter varje kväll.

Hasse Aro
– När jag har löst ett svårt korsord känner jag en stor tillfredsställelse. Samtidigt är det tråkigt att det är över.

Pia Johansson
– Vi har en uppslagen korsordstidning liggande bakom scenen på teatern. När vi inväntar våra entréer så löser vi. Det ger fantastiska aha-upplevelser att komma ut i kulisserna efter en stund på scenen och notera att någon annan har hjälpt en på traven.

Annons

Linda Lindorff
– När jag var yngre vågade jag inte visa min kärlek till korsord öppet, annat är det nu.

Christine Meltzer
– Jag försökte lösa ett profilkryss med min egen person som tema men det var inte lätt. Konstruktören hade tydligen fått information genom pressklipp om mig och en del fakta stämde uppenbarligen inte. Jag gick bet på krysset trots att jag borde ha kunnat lösa det obehindrat.

Sven Melander
– Jag löser korsord bäst på morgonen, när jag är pigg och utvilad. Jag vet att många andra kryssare fungerar på motsatt sätt. Det finns en del som löser bäst när de är riktigt trötta. Då släpper spärrarna och man associerar fritt.

(468)
()

Kommentera
KrysslösarenÖppettider på Kundservice

(helgfria vardagar klockan 08.00 – 18.00) E-post: tankesport@keesing.com Tel: 08-12 88 88 00 Keesing Sverige AB Att: Kundservice Erik Dahlbergsallén 15 115 20 Stockholm


PÅ TAL OM KRYSS


Laddar