Kulturkrock i SVT:s bildningsresa

Två till synes omaka kulturpersonligheter, Liv Strömquist och Horace Engdahl, gör en gemensam resa i Europa till olika kulturella vallfärdsorter.

En av SVT:s bästa grenar är att göra välproducerad infotainment, underhållande och bildande program som Värsta språket, Historieätarna och Kobra. Och det är i den andan som “Liv och Horace i Europa” har gjorts. En författare och litteraturkritiker reser tillsammans med en serieskapare och satiriker till personliga favoritplatser i kulturhistorien som Weimar, Paris och Recanati och det är på förhand upplagt för kulturkrock.

Annons
Gilla Allakorsord på Facebook

I första programmet, som sändes i går, åkte duon till Köpenhamn för att följa Sören Kierkegaard och Victoria Benedictsson i spåren och någon tydlig friktion mellan huvudpersonerna märktes inte. I stället var det en lovande start på resan som förhoppningsvis bara blir intressantare för varje program.

Se en trailer för programmet nedan:

(0)
()

Kommentera
KrysslösarenÖppettider på Kundservice

(helgfria vardagar klockan 08.00 – 18.00) E-post: tankesport@keesing.com Tel: 08-12 88 88 00 Keesing Sverige AB Att: Kundservice Erik Dahlbergsallén 15 115 20 Stockholm


PÅ TAL OM KRYSS


Laddar