Melodikrysset blir musikal i höst

Allakorsord kan avslöja att en folkkär 50-åring snart går att se i ny skepnad. Melodikrysset tar nämligen steget upp på musikalscenen i höst.

melodikrysset_musikal

Melodikryssets programledare Anders Eldeman.

Alla detaljer kring projektet är ännu inte klara. Det pågår förhandlingar med ett flertal teatrar i Stockholm och det väntas komma ett besked i frågan under de närmaste veckorna. Melodikryssets programledare Anders Eldeman har skrivit manuset till musikalen, men kommer däremot inte att vara med på scen. Anledningen är att de ordinarie sändningarna av Melodikrysset fortsätter och tar för mycket tid i anspråk.
– Så är det. The show must go on, som vi säger i branschen. Dessutom är det nog trots allt mer kommersiellt gångbart att ha en mer färgstark figur i rollen som mig. Det ska bli spännande att se, säger Eldeman.

Annons

Annons
Gilla Allakorsord på Facebook

Enligt vad Allakorsord erfar har Christer Björkman redan fått frågan men tvingats tacka nej på grund av sin arbetsbelastning med Melodifestivalen, och i stället ska siktet vara inställt på Måns Zelmerlöw. Patrik Mäls, projektledare på Riktiga Skojare AB som producerar musikalen, bekräftar att de bara är detaljer ifrån att säkra huvudrollsinnehavaren.
– Jag kan lova att det är ett namn som kommer att smaka mumma (Mums-mums, red.anm.).

Kända artister framför låtarna
Patrik Mäls, som kom med idén, berättar att musikalen kommer bestå av två akter, där den första på ett tillskruvat sätt följer de hektiska förberedelser som föregår en vanlig sändning av Melodikrysset. I den andra akten får sedan publiken vara med om en upphottad sändning i realtid där ett antal kända artister kommer att framföra alla låtarna som är med i krysset. Mäls avslöjar att Lill-Babs är en av artisterna som kommer att medverka, men huruvida hon kommer framföra schlagerörhänget “April, april” från 1961 vill han inte svara på.

Annons

Mäls lyfter också fram musikalens interaktiva inslag där publiken kan vara med och lösa krysset, som är specialgjort för föreställningen, live med sina mobiltelefoner.
– Det är en kul grej för publiken att vara delaktiga samtidigt som de får vara med om alla silly upptåg som händer på scenen, säger han.
Melodikrysset fyllde 50 år förra året och nu blir programmet musikal. Är det här inte bara en försenad 50-årskris?
– Om något så är det väl konstigt att ingen har gjort det här konceptet tidigare. Men den här idén har jag lurat på ett tag, och nu kom det ett perfekt tillfälle att göra slag i saken, säger Mäls.

OBS: Det här är Allakorsords aprilskämt 2016.

(0)
()

Kommentera
KrysslösarenÖppettider på Kundservice

(helgfria vardagar klockan 08.00 – 18.00) E-post: tankesport@keesing.com Tel: 08-12 88 88 00 Keesing Sverige AB Att: Kundservice Erik Dahlbergsallén 15 115 20 Stockholm


PÅ TAL OM KRYSS


Laddar