Annonssamarbete med Aller media Shop

Rulltårta med lemon curd och hallonsylt

Det kan aldrig bli för mycket av det goda! Satsa på en lättbakad rulltårta med en underbar fyllning av lemon curd och hallonsylt.

Annons från Aller Media shop

rulltarta-med-lemon-curd-och-hallonsylt-recept

Lättbakad rulltårta med god smak av lemon curd och hallonsylt!

• 20 bitar

ANNONS: Rulltårtan blir ännu enklare att baka med en bakmatta!

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Fyllning
5 msk lemon curd
5 msk hallonsylt

1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, 30×40 cm, med smort bakpapper eller en silikonbakmatta.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner det försiktigt tillsammans med mjölken.
3. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.
4. Strö över lite socker och stjälp sedan upp kakan med den sockrade sidan neråt. Dra bort papperet från kakan. Bre först på ett generöst och jämnt lager lemon curd och sedan ett lager hallonsylt över hela kakan. Rulla ihop den från långsidan med hjälp av papperet.
5. Skär i breda skivor och lägg på ett fat.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson

Läs också: Lyckas med rulltårtan – 6 tips för ett perfekt resultat

 

 

(0)
(0)

Kommentera
Krysslösaren



Öppettider på Kundservice

Välkommen att ringa oss

Vardagar kl 8-18
042-444 30 36

Har du frågor om din prenumeration?

Hitta svar på dina frågor här


PÅ TAL OM KRYSS


Laddar