Annonssamarbete med Aller media Shop

Så gör du godaste kräftlagen med öl och dill

Sväng ihop en smarrig lag som funkar till både egenkokta kräftor och köpta. Öl och dill ger klassiskt härlig smak!

Annons från Aller Media shop

Kräftor.

Gör egen lag till dina kräftor.

Kräftor i gott spad

till 1 kg kräftor
Tid: 10 minuter + tid att tina och dra i lagen

Kokning (om du inte köper färdigkokta kräftor)
1 kg kräftor
4–5 liter vatten
ev 2 tsk salt

Kräftlag
4 liter vatten
1 mörk öl, t ex Porter, 33 cl
1 ½ dl salt
4 sockerbitar
1 näve dillfrö
rikligt med krondill

Garnering
4–5 dillkronor

ANNONS I vår shop: Bästa grytan till dina kräftor

Den fina grytan i oval form är tillverkad av pressgjuten aluminium i kropp och lock vilket gör att den är väldigt lätt. Grytan har myvkry bra värmeledningsförmåga och hållbarhet. Ett väl tillslutet lock ser till att maten alltid kommer att vara saftig och smakrik.

Gör så här
1. Kräftlag: Blanda alla ingredienser i en stor kastrull. Koka upp och se till att socker och salt löser upp sig ordentligt. Kyl ner, gärna till nästa dag.
2. Kräftor: Koka upp vattnet. Lägg i kräftorna levande och koka dem cirka 8 minuter.
3. Lägg direkt efter kokningen i kräftorna i den kalla kräftlagen. Var noga med att lagen täcker. Sätt på lock och låt stå svalt att dra minst ett dygn, gärna längre.
4.Servering: Ta upp kräftorna och lägg dem i en skål eller på ett fat. Garnera med dillkronorna.

Från: Matmagasinet

Läs också: 5 fina favoriter till kräftskivan

[newsletter]

(0)
(0)

Kommentera
Krysslösaren



Öppettider på Kundservice

Välkommen att ringa oss

Vardagar kl 8-18
042-444 30 36

Har du frågor om din prenumeration?

Hitta svar på dina frågor här


PÅ TAL OM KRYSS


Laddar