Välj sommarduk – enkla tips inför ditt perfekta köp

En härlig sommarduk ger bordet det lilla extra. Här får du handfasta tips på hur du väljer rätt modell efter din smak.

Visst är det en fantastisk känsla att duka upp till en härlig sommarmiddag utomhus och bara njuta av god mat, sällskap och det underbara vädret?

En fin sommarduk är själva grunden till den livsbejakande dukningen och ditt val av duk är lite beroende på vilka personliga preferenser du har. En grundregel är dock att hålla det enkelt, ”less is more”, och att du tänker på att välja en duk där du kan kombinera dukningen med till exempel blommor från naturen.

Storleken på ditt bord spelar förstås en väsentlig roll när det gäller vilka mått du väljer på din duk. En tumregel är att välja en duk som är cirka 250 cm lång om ditt bord rymmer 4-6 personer och 330 cm lång om du har ett litet större bord för 8-12 personer.

Om bordet är smalare än 110 centimeter kan du välja en duk som är cirka 145 centimeter bred för att få ett snyggt fall, men om bordet är bredare än så kan du behöva gå upp ända till 160 centimeter i bredd för att få ett snyggt fall.

Här tipsar vi om 5 eleganta sommardukar som du kan inreda med i sommar.

Blå paisleymönstrad duk

Denna vackra duk passar perfekt till sommarens alla middagar, men kan lika gärna användas inomhus året runt. Materialet är en blandning av bomull och polyester som gör den mycket lättskött.

Mått: 140 x 220 cm

Blommig duk från Lena Linderholm

Motivet på denna otroligt vackra sommarduk är gjort av konstnärinnan Lena Linderholm som har inspirerats av de härliga färgerna i Provence. Materialet är en blandning mellan bomull och polyester vilket gör den mycket lättskött.

Mått: 140 x 220 cm

Sommarduk med fräscha färger

Denna härliga sommarduk med klatschiga färger har ett fint blomstermönster, krasse, i olika starka färger mot en vit bakgrund. Materialet är en blanding mellan bomull och polyester vilket gör den mycket lättskött.

Mått: 140 x 220 cm

Bordsduk från Chamois

Denna klassiska bordsduk kommer från det svenska märket Chamois och har ett härligt blått paisleymönster. Duken är tillverkad i 100 procent bomull och har ett så kallat blockprint, ett handtryckt mönster som görs med träklossar, vilket gör varje duk till et unikt hantverk.

Mått: 150 x 230 cm och 170 x 270 cm.

Röd paisleymönstrad duk

Underbar duk i varma röda toner mot vit bakgrund som är lika vacker året om! Det fina paisleymönstret i röda nyanser går aldrig ur tiden och duken passar fint till dukningar både inomhus och utomhus. Materialet är en blandning av bomull och polyester vilket gör den mycket lättskött.

Mått: 140 x 220 cm.

Bonustips! Snygga duktyngder

Du som älskar att äta utomhus vet hur frustrerande det kan vara med en fladdrande duk mitt under middagen. Dessa trevliga detaljer håller duken på plats och håller år efter år tack vare det robusta materialet gjutjärn!

Källa: Himla.com

Läs också: 10 smarta prylar som sätter guldkant på picknicken

(0)
()

Kommentera
KrysslösarenÖppettider på Kundservice

(helgfria vardagar klockan 08.00 – 18.00) E-post: tankesport@keesing.com Tel: 08-12 88 88 00 Keesing Sverige AB Att: Kundservice Erik Dahlbergsallén 15 115 20 Stockholm


PÅ TAL OM KRYSS


Laddar